Chili Sin Carne
Bereidingstijd: 15 minuten |
Kooktijd: 30 minuten |
Porties: 4 personen
Chili sin carne is een vegetarische variant op de klassieke chili con carne. Het is boordevol groenten, bonen en kruiden, waardoor het een voedzaam en smaakvol gerecht is dat iedereen zal waarderen.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik maïs (150 g), uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 150 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
- Limoenpartjes, voor serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de rode en groene paprika toe en bak 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Roer de tomatenpuree, chilipoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en oregano erdoor. Bak dit 1 minuut mee om de kruiden te activeren.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, maïs en groentebouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de chili 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de chili sin carne in kommen, gegarneerd met verse koriander en een partje limoen.
Calorieën per portie: 300
Serveer de chili sin carne met rijst, tortillachips of een stuk knapperig brood. Voor extra romigheid kun je vegan zure room toevoegen. Dit gerecht is ook perfect om van tevoren te maken, want de smaken worden alleen maar beter na een dag!